CORONA


update:

De Omikronvariant van het coronavirus blijkt erg besmettelijk te zijn, maar waarschijnlijk tot minder ernstige ziekte en ziekenhuisopnames te leiden. Dat neemt niet weg dat er nog steeds mensen vanwege ernstige klachten in het ziekenhuis worden opgenomen. Vaccineren is nog steeds de beste bescherming tegen ernstig ziek worden van het coronavirus. Laat u dus vaccineren, en neem de boosterprik.

Twijfelt u nog over vaccineren en wilt u er graag meer over weten? Vraag dan een gesprek aan met uw huisarts of neem contact op met de GGD.

Het vaccinatietempo van de GGD is de afgelopen maanden flink toegenomen; Patiënten die door ziekte of handicap niet naar de GGD vervoerd kunnen worden, kunnen zich bij de GGD aanmelden voor thuisvaccinatie.

De boosterprik kan worden gegeven drie maanden na de laatste prik of drie maanden nadat u corona ( Covid) heeft gehad.

Mensen die om medische redenen eerder aan de beurt zijn hebben hierover bericht gehad van hun behandelend specialist. Thuiswonende niet mobiele oudere mensen, die echt niet in staat zijn zelf naar de GGD te gaan, zijn door ons aan huis gevaccineerd.

Voor verdere vragen over de boostervaccinatie, het maken van een afspraak of vragen over de coronacheckapp kunt u de GGD bellen of u kunt online een afspraak maken via de site www.coronavaccinatieafspraak.nl.

Onze assistentes hebben daar geen verdere informatie over.

Vanwege de uitbraak van het coronavirus blijven we in de huisartspraktijk anders werken.

  • Bel van tevoren op de dag dat u uw afspraak wilt maken
  • Kom alleen met afspraak
  • Draag een mondkapje
  • Doe een zelftest wanneer u (lichte) klachten heeft, en neem bij een positieve test contact op met de GGD.
  • Gebruik mijngezondheid.net voor uitslagen en email
  • Was uw handen en houdt 1½ meter afstand
  • Neem wel contact op bij vragen of klachten, we werken hygiënisch en veilig!

Uiteraard kunt u ook bellen om een herhaalrecept te bestellen of de uitslag van een onderzoek op te vragen. Er kan ook worden gekozen voor een consult via email, beeldbellen of de telefoon. Verder wijzen wij u graag op de mogelijkheden van Mijngezondheid.net en de Medgemak-app om met ons veilig te communiceren, juist om uw herhaalmedicatie of uitslag op te vragen wel zo handig!

Wanneer u bang bent met het coronavirus besmet te zijn raden wij u aan de GGD te bellen om een test te laten doen op telefoonnummer: 0800-1202. De GGD maakt dan met u een afspraak.

Verdere informatie over corona kunt u vinden op onderstaande websites:

Mocht u na het bekijken van deze sites met de informatie nog steeds dringende vragen hebben dan mag u natuurlijk altijd alsnog bellen met de praktijk of met het informatienummer van het RIVM 0800-1351