CORONA

In verband met de uitbraak van het coronavirus ( COVID-19) heeft de overheid drastische maatregelen moeten nemen om de verspreiding van het virus in Nederland te vertragen.

Ook in de huisartspraktijk zijn we anders gaan werken. Wij vragen u nu om eerst met ons te bellen en alleen op afspraak naar de praktijk te komen. De assistente zal u aan de telefoon een aantal vragen stellen over uw klachten, en hierbij ook informeren naar klachten die kunnen wijzen op een besmetting met het coronavirus.

Wij vragen u om te bellen voor een afspraak op de dag dat u ook echt wilt komen, we plannen nu, voor uw veiligheid, liever niet te ver vooruit. Dit alles om uw en onze gezondheid zoveel mogelijk te beschermen. Dit is ook de afspraak dat u momenteel geen online-afspraken kunt maken.

Uiteraard kunt u ook bellen om een herhaalrecept te bestellen of de uitslag van een onderzoek op te vragen. In samenspraak met u kan ook gekozen worden voor een consult via email, beeldbellen of de telefoon. Verder wijzen wij u graag op de mogelijkheden van Mijngezondheid.net en de Medgemak-app om met ons veilig te communiceren

Kort samengevat:

  • Kom niet zonder afspraak naar de praktijk
  • Bel de assistente en bespreek uw klachten eerst telefonisch
  • Zij bespreekt met u welke vervolgstappen genomen dienen te worden, en plant uw afspraak in principe op dezelfde dag in.
  • Houd u a.u.b. aan de algemene hygiëne- en afstandsregels van het RIVM, ook in de praktijk.

Wanneer u bang bent met het coronavirus besmet te zijn raden wij u aan de GGD te bellen om een test te laten doen op telefoonnummer: 0800-1202. De GGD maakt dan met u een afspraak.

Verdere informatie over corona kunt u vinden op onderstaande websites:

Mocht u na het bekijken van deze sites met de informatie nog steeds dringende vragen hebben dan mag u natuurlijk altijd alsnog bellen met de praktijk of met het informatienummer van het RIVM 0800-1351